Verwijsindex

De Verwijsindex is een systeem waarin hulpverleners en andere professionals de persoonsgegevens registreren van de jongeren (tot 23 jaar) waarover zij zich zorgen maken.

Wat is de Verwijsindex?

Met de meeste kinderen en jongeren in de provincie Gelderland gaat het gelukkig goed. Er is echter een categorie kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar die risico’s loopt of met problemen kampt. Het is belangrijk dat we die kinderen/jongeren in beeld krijgen en houden. Kinderen hebben recht op bescherming, op een goede opvoeding en een adequate opleiding. Maar als dat in gevaar komt, vraagt dat om een gezamenlijke aanpak van de organisaties die met dit kind/jongere te maken hebben. We mogen ze niet laten schieten!

Sommige jongeren of kinderen hebben even hulp nodig. Om hen goed te helpen, is een soepele samenwerking nodig tussen alle leerkrachten, hulpverleners en instanties. De Verwijsindex Gelderland zorgt daarvoor.

De Verwijsindex is een systeem waarin hulpverleners en andere professionals de persoonsgegevens registreren van de jongeren (tot 23 jaar) waarover zij zich zorgen maken. Deze registratie bevat geen inhoudelijke informatie. Duidelijk wordt dan welke andere hulpverlener zich mogelijk ook actief met de situatie van dit kind (jongere) bezig houdt. Met het afgeven van een signaal in de verwijsindex, wordt het netwerk rondom een kind/jongere in beeld gebracht. Het zorgt ervoor dat de hulpverleners elkaar snel weten te vinden.

 

Wat staat er in de MULTIsignaal?
In de MULTIsignaal staat alleen de naam van uw kind. Er staat verder geen inhoudelijke informatie in ook niet de reden waarom de professional betrokken is.

Om dit bovenstaande te verduidelijken heeft de verwijsindex tv een filmpje gemaakt:

www.verwijsindex.tv/ouders

Ook wijzen we je graag op deze pagina voor nog meer informatie: https://www.multisignaal.nl